HYÖNTEISHOTELLIN RAKENTAMINEN

Hei lapset!

Nyt tarvittaisiin kiireellisesti teidän apuanne! Ystäväni Kalle Kimalainen kertoi, että hän ja muut pörriäiset ovat viime aikoina olleet kovassa pulassa. Kalle Kimalainen kertoi, että pörriäisten on ollut vaikea löytää hyviä pesintäpaikkoja. Pörriäiset tekevät tärkeää työtä pölyttämällä kasveja ja haluaisin kovasti auttaa heitä. Pörriäiset eivät asu maan alla niin kuin me madot, muuten olisin tarjonnut omia onkaloitani pörriäisille majapaikaksi.

Haluaisitteko te lapset auttaa minua ja tutki miten pörriäisille voisi rakentaa pesintäpaikkoja? Mitenhän voisimme saada muitakin auttamaan tässä asiassa?

T: Mauri Mato

Tausta  

Pölyttäjien määrät ovat häviämässä uhkaavasti, jopa 40% pölyttäjähyönteisistä uhkaa sukupuutto. Jos pölyttäjien määrän väheneminen jatkuu, koko maailman ruuan tuotanto on vaarassa. Syitä hyönteisten määrän vähenemiseen ovat mm. elinympäristöjen katoaminen, tehomaatalous, hyönteismyrkyt, haitalliset vieraslajit ja ilmastonmuutos. Pölyttäjiä voi auttaa rakentamalla niille pesintäpaikkoja.  

Tavoite 

Harjoitella yhdessä toimimista, ongelmanratkaisua ja viestien tuottamista  

Työohje 

  1. Rakentakaa hyönteishotelleja pölyttäjien pesintäpaikoiksi. Pesiä voi rakentaa esimerkiksi koiranputkista ja järviruokoista tyhjiin maitopurkkeihin tai poraamalla koivunpölkkyihin reikiä.  
  2. Sijoittakaa hotelli lähelle pölytystä kaipaavia kasveja niin, että sisääntuloaukot ovat aamuaurinkoa kohti. Suojatkaa talveksi hotellien reikäpinnat jollain levyllä tai ottakaa ne talveksi kylmään varastoon ja asettaa keväällä takaisin paikoilleen.  
  3. Laatikaa pörriäisten puolesta asunnonhakuilmoituksia ja innostakaa toinenkin ryhmä päiväkodistanne hotellinrakentamiseen. 
Luontotehtävät, Varhaiskasvatus
Teema: luonto
Kesto: 120 min -
Näitä tarvitset: Koiranputki tai järviruokoa ja maitopurkkeja tai koivupölkkyjä ja pora, kynää ja paperia

TAKAISIN