LELUJEN VAIHTOVIIKKO

Hei lapset!

Nyt tarvitsisin apuanne ja nopeasti! Joudun poikkeuksellisesti työskentelemään pitemmän aikaa maan pinnalla ja tulossa on todella aurinkoisia päiviä. Silmäni eivät ole tottuneet kovin kirkkaaseen auringonvaloon ja tarvitsisin aurinkolaseja hetkeksi aikaa. Olin menossa kauppaan ostamaan niitä, mutta sitten mieleeni tuli aivan uusi ajatus! Olikohan niitä mahdollista lainata sen sijaan että ostaisin itselleni uudet kaupasta?

Voisitteko te lapset auttaa minua ja tutkia tätä asiaa? Oletteko te koskaan lainannut tavaroita toisilta? Miten semmoinen lainaaminen voisi toimia?

T: Mauri Mato

Tausta  

Kaikkea tarvitsemaamme tavaraa ei aina tarvitse hankkia itselle, vaan tavaroita voi myös lainata. Uusien tavaroiden hankkiminen kuluttaa luontoa. Ihmiset ovat tuottaneet maapallolle niin paljon tavaraa, että tuotetun tavaran kokonaismassa on nyt enemmän kuin kaikkien elollisten massa yhteensä. Joka päivä tuotetaan lisää tavaraa melkein kahdeksan miljardin ihmisen painon edestä.  

 Tavoite 

Harjoitella kommunikointia ja yhteistyötä 

 Työohje 

  1. Voisiko uusia leluja saada ostamisen sijaan lainaamalla? Tuokaa kotoa lelut ja kertokaa mitä leikkejä olette niillä leikkineet. Piirtäkää leikki mitä olette lelulla leikkineet. 
  2. Vaihtakaa leluja viikon aikana ja leikkikää toisten leluilla. Kuvatkaa videoita lelujen uusista leikeistä.  
  3. Katsokaa ottamanne videot. Millaisia uusia leikkejä lelut saivat kokea toisten lasten kanssa? Voisiko lelujen lainaamista tehdä jatkossakin? 
Kiertotaloustehtävä, Varhaiskasvatus
Teema: Kiertotalous
Näitä tarvitset: Kotoa tuotuja leluja, videokamera, paperia ja kyniä

TAKAISIN