ROSKATON EVÄSRETKI

Hei lapset!

Ystäväni Masa muurahainen on ollut ihan ihmeissään, kun heidän pesäänsä johtavalle polulle ilmestyy säännöllisin väliajoin roskia. Masa on seuraillut mistä roskat tulevat ja hän on huomannut, että niitä jää paljon retkeläisiltä, jotka syövät eväänsä keon vieressä.

Masa on pohtinut kovasti asiaan ratkaisua, mutta hän ei ole vielä keksinyt.

Voitteko tutkia olisiko eväsretkeä mahdollista järjestää niin, että siitä ei synny roskia? Tämä ongelma ei varmaan ratkea muutoin kuin pitämällä eväsretki metsässä….

T: Mauri Mato

Tausta  

Roskat eivät kuulu luontoon ja jokainen retkeilijä huolehtii, että luonto pysyy siistinä retken jälkeen. Monilla retkeilypaikoilla on roskis jätteille, mutta roskisten tyhjennys aiheuttaa huoltoajoa retkeilykohteissa. Roskaton retkeily säästää päästöjä, rahaa ja työtä. Monista tuotteista voi valita sellaisia, joista tulee vähemmän luontoa kuormittavaa pakkausjätettä. 

 Tavoite 

Harjoitella ongelmanratkaisua ja kommunikointia 

 Työohje 

  1. Voisiko eväsretken toteuttaa ilman että siitä syntyy roskia? Suunnitelkaa metsäretki ja pohtikaa yhdessä, miten saisitte pakattua retkieväät mukaan ilman, että syntyy roskiin meneviä roskia. Kootkaa idealista yhdessä. 
  2. Antakaa idealista vanhemmille ja pyytäkää heitä pakkaamaan eväät yhdessä lasten kanssa retkipäiväksi. 
  3. Kuvatkaa eväsretkenne ja miten saitte eväät pakattua ilman että retkellä syntyi roskia. Kertokaa retkestänne toiselle ryhmälle ja innostakaa heidät myös tekemään roskaton eväsretki. 
Kiertotaloustehtävä, Varhaiskasvatus
Teema: Kiertotalous
Näitä tarvitset: paperia ja kyniä, kamera, eväät

TAKAISIN