Etäyhteydellä tutustumaan Helsingin yliopiston LUMA-tiedeluokkaan

Helsingin yliopiston LUMA-tiedeluokissa oppimisyhteisöt pääsevät tutustumaan eri tieteenalojen tutkimukseen ja opiskeluun. Tiedeluokat sijaitsevat yliopistolla aidossa tutkimusympäristössä. Vierailujen yhteydessä voi tavata opiskelijoita ja tutustua uusimpaan huippututkimukseen. Kaikki opintokäynnit ovat maksuttomia.

LUMA-tiedeluokat toimivat samalla myös osana tulevien opettajien peruskoulutusta ja/tai eri asteiden opettajien täydennyskoulutusta sekä yhteisöllisinä tiedekasvatuksen tutkimus-, kehittämis- ja toimintaympäristöinä kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kesken. Opintokäynnit tukevat opetussuunnitelmien tavoitteita, toteutusta ja arviointia. LUMA-tiedeluokat ovat osa LUMA-keskus Suomen valtakunnallista tehtävää.

Etäopintokäynnit toteutetaan videoyhteyden välityksellä oppimisyhteisöjen tai oppijoiden omissa tiloissa ja heidän omia välineitään hyödyntäen. Tiedeluokkiemme ohjaajat vastaavat opintokäyntien teoriasisältöjen sekä työvaiheiden läpikäymisestä sekä niissä opastamisesta videoyhteyden välityksellä. Järjestämme sekä tiedekohtaisia että monitieteisiä  opintokäyntejä.

Etäopintokäynnit voivat pitää sisällään suoran lähetyksen seuraamista, työskentelyä tietokoneella sekä kokeellista työskentelyä. Kunkin työohjeen yhteydessä on kerrottu, mitä valmisteluja, välineitä ja tarvikkeita opettajan tulee varata ennen opintokäyntiä.

Varauskalenteri syksyn etäopintokäynneille avautuu kahdessa osassa.
Syys-lokakuun etäopintokäynnit tulevat varattavaksi 18.8. kello 9.00 alkaen ja marras-joulukuun käynnit taas 11.10. kello 9.00 alkaen.

Varaa etäopintokäynti tästä