LUMA-keskus Suomi järjestää etätyöpajoja kaikenikäisille

Alakoululaisten luoviin työpajoihin 1.2.

Tiedetyöpajoissa tehdään lyhyitä, Luovuus ja LUMA-teemaan liittyviä tiedekokeita. Ohjaaja neuvoo kokeet Zoomin välityksellä, ja koko kouluryhmä voi tehdä kokeita perässä omassa kotiluokassa!

Voit osallistua livelähetykseen 1.2. tai katsoa videot myöhemmin. Tapahtuma ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Linkki lähetykseen: https://utu.zoom.us/j/68140018811

Helikopteri-työpaja viskareille ja eskareille 26.1. klo 9-10

Lue lisää ja ilmoita ryhmäsi mukaan tästä.

Miten numerotieto syntyy? -työpaja

5 – 6-luokkalaisille osoitettu työpaja 3.2.2022 klo 13 (kesto n. 45 min). Työpajassa paneudutaan siihen, miten tiedot tutkimukseen kerätään, analysoidaan ja esitetään. Opit etsimään tietoa luotettavasta lähteestä, soveltamaan lukemaasi ja kertomaan siitä muille. Aluksi esittelemme, mistä kaikki tiedontuottamisessa alkaa, jonka jälkeen pienryhmissä etsitään aiheesta lisää tietoa ja lopuksi vastataan ryhmittäin kysymyksiin. Työpajan järjestää Tilastokeskus.

Ilmoita ryhmäsi mukaan tästä

Kestävän kehityksen työpaja

Tervetuloa työpajaan 10.2.2022 klo 13 (kesto n. 45 min). Kestävä kehitys pyrkii turvaamaan ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin koko maapallolla. Tässä lukiolaisille suunnatussa työpajassa tutkitaan, millaiset muutokset muovaavat tulevaisuuttamme. Etsitään yhdessä vastauksia ihmiskunnan haasteisiin! Työpajan järjestää Tilastokeskus.

lmoita ryhmäsi mukaan tästä

Lähde virtuaaliselle opintokäynnille

Aalto-yliopisto Junior on mukana LUMA-viikoilla virtuaalisilla opintokäynneillä. Vuorovaikutteisessa työpajassa Aalto Juniorin ohjaaja saapuu etäyhteyden kautta ohjaamaan oppilaille toiminnallisen työpajan mielenkiintoisesta aiheesta. Virtuaalisissa työpajoissa hyödynnetään koululta löytyviä välineitä tai helposti saatavia materiaaleja.

Virtuaalisten työpajojen sisältöalueet keskittyvät Aalto-yliopiston painopistealueisiin (luon­non­ti­eteet, teknolo­gia, insinöö­ritieteet, taiteet, matem­ati­ik­ka ja talous).

Varaa vierailu tästä

Varaa ryhmällesi etäopintokäynti

Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen tarjonnassa  on fysiikan, kemian, maantieteen, matematiikan ohjelmoinnin etävierailuja varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Opintokäynnin toiminnallisen työskentelyn yhteyteen voidaan yhdistää esimerkiksi kampuksen virtuaalikierros tai tieeenalan esittelyä.

Varaa etäopintokäynti tästä

 

Lue lisää LUMA-viikkojen ohjelmasta tästä